Du Kan Ta Kontroll Over Gjeldskonsolidering

Gjeldskonsolidering er et godt alternativ hvis du finner ut at du er overveldet med gjelden din. Høres denne situasjonen kjent ut for deg? Kanskje dine kjære har å gjøre med et slikt dilemma. Derfor er denne artikkelen skrevet for de som trenger økonomisk hjelp.

Ikke bli offer for selskaper som hevder å halvere dine månedlige betalinger med bare én telefonsamtale. Det er forståelig at du vil ha en rask løsning på problemene dine, men du kan bare gjøre situasjonen verre. Sett deg ned og vurder de forskjellige gjeldskonsolideringsalternativene som er tilgjengelige for deg, og bestem fordeler og ulemper.

Et tegn på at et gjeldskonsolideringsselskap er anerkjent er hvorvidt de er medlem av en organisasjon eller ikke, som National Foundation for Credit Counseling. Selv om selskapet muntlig bekrefter for deg at de er et medlem, sørg for at du fortsatt undersøker det for å være sikker på at det de sier er sant. Et medlem av en organisasjon som NFCC må følge visse regler, som bare å ansette sertifiserte kredittrådgivere.

Aldri spott på å forhandle gjelden din. Selv om du kanskje ønsker at all gjelden skal forsvinne, vil den ikke gjøre det. Konkurs er det eneste alternativet for en ren tørke, og de fleste ønsker ikke å gå den veien. Hvis du kan redusere gjelden med et hvilket som helst beløp gjennom forhandlinger, gjør det. Å slippe noe av gjelden er bedre enn ingenting.

Finn ut om rådgiverne i et gjeldskonsolideringsselskap jobber på provisjon eller ikke. De som har det, har ofte baktanker. Du kan bli bedt om å få en bestemt type tjeneste som ikke nødvendigvis er i din beste interesse. Noen som ikke jobber med provisjon er mer sannsynlig å se på hele bildet og finne ut hva som er best for dine behov.

Forstå om hjemmet ditt er i fare med hvilken type gjeldskonsolidering du vurderer. Ofte setter gjeldskonsolideringsselskaper sammen planer som inkluderer en HELOC (home equity line of credit). Dette knytter i hovedsak hjemmet ditt til gjelden din. Hvis du roter til, kan hjemmet ditt bli påvirket. Vær oppmerksom før du tar noen avgjørelser.

Ring kreditorene dine og spør om du kan forhandle om lavere rente. Noen kreditorer vil nøye seg med betydelig mindre hvis de betales ned med en gang. Dette vil ikke påvirke FICA-poengsummen din; det kan til og med hjelpe det.

Når du konsoliderer gjeld, må du prøve å reforhandle med kreditorene dine. Enten du velger å prøve å gjøre dette selv først eller har fått hjelp av et gjeldskonsolideringsselskap, er reforhandling nøkkelen til å spare deg for mye penger når du betaler ned gjelden.

Nå bør du vite at gjeld ikke er så vanskelig å håndtere når du først har kommet inn i gjeldskonsolidering. Du kan enkelt administrere all gjelden din til én enkel betaling hver måned. Bruk tipsene du leser ovenfor for å hjelpe deg med å komme i gang med å komme deg ut av gjelden.

Gjør Gjeldskonsolidering Smertefri